Üzüm pekmezi yaparken kaynatma süresi ile ilgili ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini merak ediyorum. Kaynatma süresinin pekmezin tadına ve besin değerlerine etkisi gerçekten önemli mi? 1.5 ila 2 saat arasında kaynatmanın ideal olduğu söyleniyor, ama bu süreyi etkileyen başka faktörler de var mı? Ayrıca, kaynatma sırasında sıcaklığı sürekli kontrol etmek ve karıştırmak neden bu kadar kritik? Pekmezin kalitesini artırmak için başka ne gibi ipuçları paylaşabilirsiniz?
Üzüm pekmezi yaparken kaynatma süresi ile ilgili ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini merak ediyorum. Kaynatma süresinin pekmezin tadına ve besin değerlerine etkisi gerçekten önemli mi? 1.5 ila 2 saat arasında kaynatmanın ideal olduğu söyleniyor, ama bu süreyi etkileyen başka faktörler de var mı? Ayrıca, kaynatma sırasında sıcaklığı sürekli kontrol etmek ve karıştırmak neden bu kadar kritik? Pekmezin kalitesini artırmak için başka ne gibi ipuçları paylaşabilirsiniz?
Cevap yaz