Cimin üzümünü Türkiye'nin hangi bölgelerinde bulabileceğimi merak ediyorum. Ege, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde üretimi yaygın olduğunu öğrenmek güzel. Özellikle İzmir, Manisa, Aydın, Tekirdağ, Bursa, Antalya ve Mersin gibi illerde yetiştirilmesi dikkatimi çekti. Bu bölgelerdeki iklim koşullarının ve toprak yapısının cimin üzümünün kalitesini artırdığı belirtilmiş. Peki, bu üzümün kendine has tat ve aroma özellikleri nelerdir? Özellikle hangi alanlarda kullanılmakta?
Cimin üzümünü Türkiye'nin hangi bölgelerinde bulabileceğimi merak ediyorum. Ege, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde üretimi yaygın olduğunu öğrenmek güzel. Özellikle İzmir, Manisa, Aydın, Tekirdağ, Bursa, Antalya ve Mersin gibi illerde yetiştirilmesi dikkatimi çekti. Bu bölgelerdeki iklim koşullarının ve toprak yapısının cimin üzümünün kalitesini artırdığı belirtilmiş. Peki, bu üzümün kendine has tat ve aroma özellikleri nelerdir? Özellikle hangi alanlarda kullanılmakta?
Cevap yaz