{ "title": "Üzüm Reçeli", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Uzum-Receli-18287.jpg", "date": "21.01.2024 01:55:04", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Üzüm Reçeli, üzüm herkesin sevdiği bir meyve türüdür. Özellikle de İzmir'in meşhur çekirdeksiz üzümü en sevilen üzüm türüdür. Hem lezzetli hem de oldukça besleyici üzümün tam binden fazla çeşidi bulunmaktadır. Üzüm en yaygın meyve türüdür. Beyaz üzüm ile kara üzüm bütün sebzeler, meyveler ve yemişler arasında en fazla antioksidan etkisine sahip olan meyve türüdür. Faydalı bu meyve türünün beşten çok daha fazla antioksidan içermektedir. Beyaz ve siyah üzüm aynı zamanda en iyi beden temizleyicidir.

Zinde ve sağlıklı bir hayat için kabuğu ile çekilen üzüm suyu ve üzüm çekirdeği en faydalı gıdadır. Üzüm elma, incir, muz ve hurma ile eş değerde besin değerine sahiptir. En değerli üzüm türlerine sahip olan güzel yurdumuz Türkiye'de üzüm oldukça fazla yetiştirilir. Bu faydalı meyve türü pekmez, taze üzüm, asma yaprağı, kuru üzüm hoşafı, hardaliye, üzüm sirkesi, koruk suyu şerbeti, köfter, üzüm çekirdeği, üzüm şırasıdır.

Üzüm Reçeli İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?

Bu enfes reçeli yapmaya ilk önce üzümleri iyice yıkayarak başlayalım. Üzümleri iyice yıkadıktan sonra salkımlardan ayırın bu işlemden sonra reçeli yapacağınız tencerenin içine toz şekeri ve suyu koyun ocağın altını açın. Şeker eriyene kadar karıştırın şeker eridikten sonra daha önceden yıkamış olduğunuz üzümü tencere içine alın iyice karıştırın. Üzümlü karışım kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Şerbetimiz kaynayana kadar harlı ateş de karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca ateşin harını düşürüyoruz. Ayrıca kaynama esnasında köpüklenme olacaktır bu köpüğü üzerinden alırız. Devamlı kıvamını kontrol ederiz ve yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar kaynaması gerekmektedir. Kontrol edilen üzüm reçeli kıvamını bulmuş ise sonra işlem olarak gerekli olan limon suyunu da ilave ederiz. Son olarak kenara alınan üzüm reçelinin soğumasını bekleriz ve soğuyan üzüm reçelini dikkatli bir şekilde kavanozlara alarak buzdolabındaki yerine koyarız. Özellikle sabah kahvaltılarında büyük bir keyif ile tüketiriz.

Afiyet olsun.
" } ] }