{ "title": "Üzüm Kurusu", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Uzum-Kurusu-52233.jpg", "date": "21.01.2024 01:01:22", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Üzüm Kurusu, Oldukça sık tüketilen meyveler arasında yer alan ve kendine has şahane lezzeti sayesinde birçok kişinin sevdiği meyveler arasında yer alan üzüm taneleri ufak olmasına karşılık sağlık açısından oldukça faydalı olması sayesinde hem taze meyve olarak hem de kurutularak tüketilmektedir. Siyah ve sarı renkte olan üzüm kurusunda sağlıklı bir hayat için tüketilebilecek oldukça önemli vitamin ve mineraller bulunmaktadır. C, E, K vitaminleri ile yüksek oranda demir içeren üzüm kurusu kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum, bakır, çinko, niasin, riboflavin, piridoksin ve tiamin içermektedir. Aynı zamanda kalorisi yüksek olan üzüm kurusu fazla tüketilmediği takdirde kilo alma problemine neden olmaz. Üzüm kurusu kuruyemişin yanında tüketilebileceği gibi aynı zamanda özellikle de ramazan ayında hoşaf yapılarak tüketilen oldukça lezzetli bir yiyecektir.