{ "title": "Üzüm Kompostosu", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Uzum-Kompostosu-49394.jpg", "date": "20.01.2024 14:07:25", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Üzüm Kompostosu, özellikle ramazan ayında en çok tercih edilerek yapılan komposto çeşididir. Ayrıca üzüm kompostosu her yaştan herkesin severek tükettiği en sağlıklı içeceklerin başında gelmektedir. Üzüm kompostosu özellikle insanların sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Başta sindirim sistemi güçlenmesini sağlarken, aynı zamanda kansızlık hastalığının tedavisinde çok yararlıdır. Bunun dışında karaciğerde meydana gelen hastalıklara çok iyi gelmektedir. Vücuttaki yağların erimesine yardımcı olur, ayrıca kanın temizlenerek vücudun daha sağlıklı olmasını sağlar. Taze üzüm ile hazırlanan komposto özellikle vücuttaki mevcut olan zararlı maddelerin atılmasında çok faydalıdır. Bu faydalarının dışında üzüm kompostosu içeriğinde bulunan resveratol maddesi sayesinde bütün kanser hastalıklarına karşı vücudu korumaktadır. İnsan sağlığı açısından bu kadar yararlı olan üzüm kompostosunu her birey mutlaka tüketmelidir. Yaz aylarında insanlar sıcak havada normalden fazla sıvı kaybı yaşarlar ve devamlı olarak sıvı tüketmek isteriz. Bunun için soda, fanta kola içerken aslında sağlığımız için çok faydalı olan komposto çeşitlerini göz ardı etmiş oluyoruz. Bu nedenle yaz aylarında taze meyveler ile lezzetli kompostolar hazırlayabiliriz. Üzüm kompostosunu genellikle kuru üzüm ile hazırlarlar, ancak taze üzüm ile de oldukça lezzetli bir komposto oluyor. Yapılışı oldukça pratik olan ve yaz aylarında serinlememize yardımcı olacak bolca vitamin ve mineral zengini olan bu üzüm kompostosunu tüketmeye özen göstermeliyiz. İster kuru üzüm ile isterseniz mevsiminde iken taze üzüm ile kompostoyu mutlaka pişirmeli ve sevdiklerimizin tüketmesini sağlamalıyız. Sağlıklı beslenmek bizim elimizde sizde sevdiklerinizin sağlığını koruyun!

Üzüm Kompostosu İçin İhtiyaç Olan Malzemeleri
Üzüm Kompostosu Nasıl Yapılır?

İlk önce taze olarak aldığımız üzümleri sapından ayıklayarak bol suyun içerisinde yıkayalım. Daha sonra orta büyüklükte bir tencerenin içine tane üzümler, suyu, toz şekeri, tarçını ve karanfili ilave ettikten sonra ocağın altını yakalım. Orta dereceli ateşte tencerenin içindeki toz şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edelim. Kompostonun suyu kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve kısık ateşte yaklaşık olarak 15 dakika üzümleri pişirelim. Ardından üzüm kompostosu piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Bir müddet oda sıcaklığına gelinceye kadar üzüm kompostosunu bekletelim. Daha sonra buzdolabına soğuması için kaldıralım. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzüm kompostosunu servis kaselerine alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }