{ "title": "Üzüm İlaçlama", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Uzum-Ilaclama-48543.jpg", "date": "20.01.2024 12:48:05", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Üzüm İlaçlama, Üzüm anayurdu Ege Bölgesi olarak bilinen bir bitki türüdür. Üzüm ağaçlarına asma adı verilir. Asma ağaçlarında oluşan üzüm salkımları üzüm meyvesini oluşturmaktadır. Bağda yetiştirilen üzüm hasat mevsiminde toplanmasıyla taze olarak ya da taze üzüm salkımları üzüm kurutma yöntemleriyle kurutulması ile yemiş olarak tüketilir. Üzüm meyvesinin birçok türü bulunmaktadır. Her ne kadar farklı türlerde üzüm bitkisi olsa da üzüm ilaçlama aynı şekilde yapılmaktadır.

Üzüm İlaçlama Nasıl Olmalıdır?

Üzüm ilaçlama yapılması için üzüm çiçeklenmesi olmadan önce üzüm dallarının 30 ile 40 santim kadar uzadığı zaman üzüm ilaçlaması yapılır. Üzüm ilaçlamada kullanılacak olan ilaç zirai ilaç satan yerlerde saf kükürt olarak temin edilmektedir. Üzüm ilaçlamada kullanılacak olan kükürt dekar oranına göre belirlenmektedir. İlaçlama için kullanılacak olan kükürt dekar başına 2-4 kilo arasında olmalıdır. Tabi bu hususta dikkat edilmesi gereken önemli nokta üzüm bağlarının gelişmişlik oranıdır. Üzüm bağları ne kadar çok gelişmişse kullanılacak olan kükürt miktarı da bir o kadar artacaktır. Cılız olan üzüm ağaçlarında ilaçlama için kullanılacak kükürt az miktarda olmalıdır. Kükürt fazla miktarda kullanıldığında üzüme faydası olacağına zarar oluşturacaktır.

Üzüm İlaçlama Aşamaları Nelerdir?
Üzüm ilaçlama belirtilen şekillerde yapıldığı takdirde üzüm ağaçlarının kökleri, üzüm salkımları ve yaprakları sağlıklı olacaktır. Bu sayede hasat zamanında verimli hasat yapılmasıyla iyi verim alınacak, emekler boşa gitmeyecektir.
" } ] }