{ "title": "Üzüm Hoşafı", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Uzum-Hosafi-11445.jpg", "date": "19.01.2024 03:09:33", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Üzüm Hoşafı, Üzüm hoşafı geçmişten günümüze kadar herkesin ağız tadıyla tüketmiş olduğu bir meşrubat türüdür. Üzüm hoşafı soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilir. Osmanlı döneminden günümüze kadar paşaların içmiş olduğu ve özel misafirlere sunulan bu içecek lezzet bakımından oldukça üstündür. Yapımı da bir o kadar kolay olan bu meşrubat hoşaf olarak tüketildiğinde yemeklerin yanında sindirimi kolaylaştırması amacıyla servis edilebilir. Hoşaf içeriğinde bulunan üzümün taneler ile ya da sadece suyu içilerek tüketilmektedir. Herkesin ağız tadı farklıdır, üzümün şeker oranı yüksek olduğundan dolayı hoşaf içeriğine şeker koyulması tercih edilmez isterseniz şeker de ilave edebilirsiniz. Bu sizin tercihiniz. Üzüm hoşafı kırmızı üzümün ya da siyah yüzünden yapıldığında hoşafın suyunun rengi daha tatlı bir renk oluşturacak ve hem göze hem de mideye hitap edecektir.