{ "title": "Kuş Üzümü", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Kus-Uzumu-57663.jpg", "date": "20.01.2024 12:03:09", "author": "Cüneyt TANIŞ", "article": [ { "article": "Kuş üzümü, koyu renkli, çekirdeksiz ve küçük üzümdür. Kuş üzümü yıllardır mutfaklarda güzel yemeklerin ana malzemesi olarak kullanılmaktadır. Esasen kuş üzümleri kurumuş şekildedir. Bunlarda yeşil mor, siyah, kırmızı renklerde üzüm bulunmaktadır. Ama en fazla kullanılan siyah ve kırmızı kuş üzümlerdir. Beyaz kuş üzümü ise kırmızı kuş üzümünden türemiştir. Aynı şekilde pembe kuş üzümleri de beyaz ve kırmızı karışımından da meydana gelmektedir. Kuş üzümü mutfaklarda çoğu zaman ağır yemeklerde kullanılırken, aynı zamanda tatlı ve tatlı çeşitlerinde de kullanılmaktadır.

Kuş üzümü tarihçesi

Kuş üzümü Uzakdoğu, Avrupa ülkelerinde ve Kuzey Amerika'da yetiştirilir. Kuş üzümünün yaklaşık olarak 500-600 yıl önce ortaya çıktığı ve Amerika gibi bir büyük ülkede yasak meyve olarak bilinmektedir. Yasak konulmasının sebebi ise çam ağaçlarına zarar vermesi nedeniyle 1900'lü yılların başına kadar yasaklanmıştır. Kuş üzümü tam anlamıyla serbest ekilip biçilmiyor. Hâlâ yasaklar birçok ülkede mevcuttur.

Kuş üzümü çeşitleri
Kuş üzümü faydaları nelerdir?
" } ] }