{ "title": "Kuru Üzüm", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Kuru-Uzum-39852.jpeg", "date": "20.01.2024 15:30:20", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Kuru üzüm, taze üzümün toplanıp haşlandıktan sonra kurutulması ile elde edilen kuru üzüm; kuruyemiş çeşidi olarak kabul görülen bir besindir. Rengine bağlı sarı ve siyah türde 2 çeşit kuru üzüm vardır. Çekirdekli ve çekirdeksiz olarak da ayırt edilir. Birçok kişinin severek tükettiği kuru üzüm oldukça faydalı bir atıştırmalıktır. Hatta öyle ki; artık okullarda çocuklara dağıtılmaktadır. Çünkü; kuru meyve tüketimi bilhassa gelişim çağında büyük önem taşır. Ülkemizde üretimi ve tüketimi yaygın olan bir besin türlerinden biridir kuru üzüm. Adeta bir sağlık deposu olarak da dile getirilen kuru üzümü, doğrudan atıştırmalık olarak yiyende var, hoşafını yapıp içen de kek ve kurabiyelerde kullananda. Yalnız içerisindeki şeker oranından dolayı, kilo problemi olanlar için dezavantaj olabilir.