{ "title": "Kırmızı Üzüm", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Kirmizi-Uzum-69398.jpg", "date": "19.01.2024 05:56:11", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Kırmızı Üzüm, Asmagiller familyasından olan birçok türe sahip bir meyve türüdür. Adını renginden alan bu üzüm iri, uzun, küçük yapıya sahip birçok kırmızı üzüm çeşidi vardır. Ege bölgesinde yoğun olarak yetiştirilen kırmızı üzüm birçok iklime uyum sağlamaktadır. Salkım halinde yetişen ve çok taneli olan bu değerli meyvenin üretimin her bölgede yapılmaktadır. Taze veya kuru olarak tüketilebilen kırmızı üzüm her yaştan insanın iştahla tükettiği bir besin maddesidir. Bu üzüm türünün içerisinde yer alan vitamin ve mineral değerleri sağlık bakımından mucizevi bir detaydır. Kırmızı üzüm çekirdeğiyle birlikte bir bütün olarak vücut kapsamında yarar sağlar. Rengi sayesinde iştahları kabartan söz konusu kırmızı üzüm yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Bu üzümün aşırı iri yapıya sahip olanlarında hormon varlığı düşünülerek belli standart boyutlarda olanlarında yönelmek daha doğrudur. Tarım alanları kapsamında hızlı verim alınabilmesi için hormona başvuru yapanlar ne yazık ki vardır. Bu nedenle daima organik kırmızı üzümün tercihleriniz arasında olması ve bu hususta üzüm alırken dikkat edilmesi sağlığı olumlu yönde etkiler.

Kırmızı Üzüm Faydaları Nelerdir?

Sağlığı olumlu yönden etkileyen kırmızı üzümün faydaları sayılmayacak kadar çoktur. Özellikle kan yapıcı etkiye sahiptir. Kansızlık sorunu olan kişilere doğal çözüm yolu olarak önerilen kırmızı üzüm vücut sağlığı için mucizevi bir kaynaktır. Bu meyve antioksidan görevi üstlendiğinden ötürü enfeksiyonu önleyerek mikrobik oluşumların önüne geçer. Hazmı kolaylaştırarak kabızlığı giderir. Kemik, göz ve diş gibi birçok organ sağlığı için fayda sağlar. İçerdiği şeker oranı sayesinde kilo almak isteyenlere yardımcı olur. Mide dostu olan kırmızı üzüm içindeki lifler sindirim sisteminin düzenlenmesi yönünde katkı sağlar. Diğer yandan vücut için enerji deposu niteliğinde olduğundan dolayı direncin artışına sebep olur. Ayrıca birçok hastalığın iyileşmesi açısından da son derece faydalıdır.

Kırmızı Üzüm Nasıl Kurutulur?

Yaz meyvelerinin iştah açıcı ve lezzet bakımından üstün olan besin maddelerinden olan kırmızı üzüm doğal yöntemlerle kurutulur. Bu hususta taze olarak tarladan hasat edilen bu üzüm öncelikle yapraklarından ve arasında bulunan çürük üzüm tanelerinden ayıklanır. Açık havada temiz bir alanda uygun bir zemin hazırlanır. Toz ve kirli alan olmamasına dikkat edilmelidir. Ardından raf halinde yapılmış alana karşılıklı ip çekilerek bu ipin üzerine üzümler salkımlarından ip ile bağlanarak gölgede kurumaya bırakılır. Güneşin doğrudan teması çürümeye neden olacağından gölge alanların tercih edilmesi sağlıklı kurutma bakımından oldukça önemlidir. Salkımların belirli aralıklarla dizilmesi gerekmektedir. Yaklaşık üç haftada kırmızı üzüm kurur. Paketleme aşamasında üzümün bulunduğu alana birkaç tane karanfil atılırsa güveler yönünden önlenmiş olur.
" } ] }