{ "title": "Evde Üzüm Sirkesi Yapımı", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Evde-Uzum-Sirkesi-Yapimi-91226.gif", "date": "21.01.2024 05:28:18", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Evde Üzüm Sirkesi Yapımı, Üzüm sirkesinin birçok yararı vardır. Mutlaka evlerimizde bulunduralım. Günümüzde üzüm sirkesinin faydasından sık sık söz ediliyor. Evde Organik bir şekilde üzüm sirkesini her kişi yapabilir. Üzümü düzenli bir biçimde yersek birçok hastalığa deva olan çok bol vitaminli bir meyve çeşidinden bir tanesidir. Her gün belirli olarak yanı miktarda yenen üzüm kanser gibi tedavisi zor olan önemli bir hastalığın tedavisinde de yarar sağlıyor. Sadece üzüm meyve olarak faydalı değil üzümün suyu ve üzüm sirkesi olarak da bir o kadar yararlıdır. Üzüm suyu yararları için bakınız evde organik siyah Üzüm suyu nasıl yapılır. Dertlere deva olan, yemeklere ve salatalara tat katan üzüm sirkesini evinizde tamamen organik yolla yapabilirsiniz. Evde Üzüm Sirkesi Yapımı. Genellikle üzümün bol olduğu mevsimlerde evde fazla alınan, dolaplarda bozulmaya başlayan üzümler ile de rahatlıkla üzüm sirkesini evde kendi kendinize yapabilirsiniz.

Evde üzüm sirkesi yapımı için gerekli malzemeler
Evde üzüm sirkesi nasıl yapılır?

Üzümleri temizleyin ve güzelce yıkayın. Genellikle ekşi üzümler ile sirke yaparsak cam kavanozların çatlama olasılığı çok fazla olur. Plastik bir kabın içine önce üzümler koyalım daha sonra bulgur, nohut ve suyu da koyalım. Daha sonra da kabın ağzına da ince bir tülbent veya sargı bezi gibi delikli bir bez bağlayın. Güneş görmeyen kuru bir yerde 20 gün kadar bekletin. 1. Hafta sirkenizi mutlaka her gün bir iki kez karıştırın. 2 ve 3. Haftalarda ise 2-3 günde bir karıştırmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde 20 gün bekledikten sonra hazırlanan karışımı bir süzgeç alıp süzün. Üzümlerden bir iki avuç alıp elinizle iyice sıkın ve süzmüş olduğunuz suya ilave edin. Daha sonra da suyun içine tuzunu koyun ve iyice karıştırın. Ufak bir kaba koyun ve kapağını sıkıca kapatın. Bu halde 50-60 gün daha güneş almayan ve serin olan bir ortamda dinlendirin. Kavanozun üzerine yaptığınız bu tarifi ve tarihi de yazarsanız kaç gün beklettiğiniz süreyi unutsanız dahi bu size kolaylık sağlayacaktır. Süre sonunda tekrar sirkeyi süzüp cam şişelere veya da cam kavanozlara aktarın. Sirkeniz hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }