{ "title": "Çekirdeksiz Üzüm Reçeli", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Cekirdeksiz-Uzum-Receli-11768.jpg", "date": "20.01.2024 07:49:37", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Çekirdeksiz üzüm reçeli; son yıllarda yaygın olarak yapılan reçel türlerinden bir tanesidir. Reçel Türk mutfağında kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. En klasik reçel türleri vişne, çilek, ayva, incir iken artık sebzelerden hatta karpuz kabuğundan bile değişik reçel imalatı yapılmaktadır. Reçel türlerinin tamamı piyasada hazır olarak satılmaktadır. Ancak pek çoğunun yapımında şeker yerine glikoz kullanılıyor olması evde yapılan reçelleri daha lezzetli kılar. Evde de tüm meyvelerin ve bazı meyvelerin reçeli rahatlıkla yapılabilir. Üzüm reçeli de bunlardan bir tanesidir. Üzüm reçeli hem sarı hem de siyah üzümden yapılır. Ancak en lezzetli reçel çekirdeksiz olarak yetişen üzümden yapılır. Özellikle Manisa ve İzmir yöresinde yetişen üzüm reçel yapımı için en ideal olanıdır.