{ "title": "Ayı Üzümü Çayı", "image": "https://www.uzumler.gen.tr/images/Ayi-Uzumu-Cayi-22954.jpg", "date": "19.01.2024 09:41:50", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Ayı Üzümü Çayı, ayı üzümü Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika Bölgesinde yetişen meyvedir. Dağlarda ve doğal tarım alanında yetişir. İlkbahar ayında ayı üzüm meyvesi olgunlaşmaya başlar. Rengi küçük ve kırmızıdır. Şifalı meyve olarak bilinir. Dış görünüş olarak yaban mersinine benzer. Ayı üzümü yabancı ülkeden Türkiye'ye ithal edilir. Ayı üzümü içinde hydroguines içeriği olduğu için ilaç yapımında ve kozmetik ürün içinde kullanılır. Ayı üzümü meyvesi sağlığa faydalı olduğu kadar yaprağı da faydalıdır. Bitkisel çay olarak tüketimi sağlanır. Yaz ayında ayı üzüm yaprağı toplanıp kurutulur. Bitki çayı olarak yaz ve kış ayında tüketilir.

Ayı üzümü çayı en az günde 3 bardak tüketilmelidir. Sabahları aç karına içilmesi sindirim sistemini harekete geçirir ve kısa sürede zayıflamayı sağlar. Ciddi sağlık sorunları olan ve hamile bayanlar ayı üzümü çayı tüketmeden önce doktor kontrolü sağlayıp öyle tüketilmelidir. Ayı üzüm çayı hazırlarken 1 litre soğuk suyun için bir tutam ayı üzümü yaprağı koyulur ve kaynamaya bırakılır. Demlendikten sonra süzülür ve içilir. İsteğe göre içine bal, zencefil veya karanfil ilave edilebilir. Başka bitki çayları ile de karışım yapılabilir.

Ayı üzümü çayın vücuda faydaları nelerdir?
" } ] }